MyCashflow Kassa 🔥 MyCashflow'n sisäänrakennettu kassajärjestelmä.

Näin hyödynnät Instagramia verkkokaupan markkinoinnissa

Instagramin suosion räjähdysmäinen kasvu on tehnyt palvelusta myös varteenotettavan markkinointikanavan. Tässä artikkelissa kerromme, miksi verkkokaupan kannattaa hyödyntää palvelua markkinoinnissaan ja kuinka tämä käytännössä tapahtuu.

Verkkokaupan markkinointi

Näin hyödynnät Instagramia verkkokaupan markkinoinnissa

Instagramin suosion räjähdysmäinen kasvu on tehnyt palvelusta myös varteenotettavan markkinointikanavan. Tässä artikkelissa kerromme, miksi verkkokaupan kannattaa hyödyntää palvelua markkinoinnissaan ja kuinka tämä käytännössä tapahtuu.

Julkaistu
19.4.2022
Kategoriassa
Verkkokaupan markkinointi

Instagram-kuvapalvelu on kasvattanut reippaasti suosiotaan viime vuosina. Vuonna 2021 se onnistui Suomessa ohittamaan toisen sosiaalisen median jättiläisen, Facebookin, käyttäjämäärällä mitattuna. Instagramilla oli maassamme mittaushetkellä peräti 3 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa, kun taas Facebookin vastaava lukema jäi 2,9 miljoonaan. Aktiivisten käyttäjien määrä tekee siitä tällä hetkellä Suomen suosituimman sosiaalisen median alustan.

Alun perin henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua palvelua hyödynnetään yhä enemmän myös markkinointikanavana. Varsinkin Facebookin tavoittavuuden laskettua yhä useammat yritykset ovat suunnanneet katseensa Instagram-markkinointiin laajemman yleisön tavoittamisen toivossa. Instagramilla on markkinointikanavana paljon tarjottavaa myös verkkokaupoille, jotka haluavat panostaa yleisönsä sitouttamiseen ja näkyvyytensä kasvattamiseen.

Jos mietit, onko Instagram oikea sosiaalisen median palvelu verkkokaupallesi, katso myös postauksemme, jossa vertailemme eri somesivustoja verkkokaupan näkökulmasta.

Miksi verkkokaupan kannattaa hyödyntää Instagram-markkinointia?

Instagramilla on jatkuvasti kasvava ja aktiivinen käyttäjäpohja. Vaikka palvelu on tällä hetkellä erityisen suosittu nuorten käyttäjien ja naisten keskuudessa, käyttäjäpohja muuttuu jatkuvasti monipuolisemmaksi. Palvelu tarjoaakin verkkokaupalle erinomaisen tilaisuuden kasvattaa yleisöään.

Instagram sopii kanavana ennen kaikkea verkkokaupan läsnäolosta muistuttamiseen.

Instagramissa on mahdollista esitellä verkkokaupan tuotteita ja niiden käyttötarkoitusta persoonallisella tavalla, ei tuotekatalogimaisesti. Verkkokauppa voi rakentaa itselleen massasta erottuvaa ja asiakasläheistä imagoa jakamalla kuvia aidoista tilanteista, kuten asiakkaista käyttämässä tuotteita.

Instagram-kuvia voi jakaa myös muille verkkokaupan hyödyntämille sosiaalisen median kanaville, ja näin kasvattaa julkaisujen tavoittavuutta. Instagram-julkaisuilla on perinteisesti ollut hyvä orgaaninen tavoittavuus esimerkiksi Facebookiin verrattuna. Tämän ansiosta verkkokaupan on mahdollista tavoittaa oma kohderyhmänsä Instagramissa helpommin ilman maksettua mainontaa. Facebookin mainostyökaluilla voit kuitenkin tarvittaessa ostaa myös maksettua näkyvyyttä Instagramissa.

Instagram on myös tarkoitettu ensisijaisesti älypuhelimella käytettäväksi, joten se on erinomainen keino kasvattaa näkyvyyttä mobiilikäyttäjien parissa.

Kuinka Instagram-markkinointi käytännössä tapahtuu?

Instagram-markkinoinnin voima syntyy aidoista, persoonallisista ja tunteisiin vetoavista kuvista, jotka kasvattavat asiakkaan ostohaluja. Instagram-markkinoinnissa kannattaa muistaa seuraavat vinkit:

1. Panosta persoonallisiin ja mielenkiintoisiin kuviin

Instagram on oiva paikka jakaa tuotteiden käyttökuvia ja -videoita. Kuntoilutarvikkeiden valmistaja Dinox hyödyntää tätä hyvin

Instagram ei ole oikea paikka julkaista verkkokauppojen tuotesivuilla tyypillisiä valkotaustaisia tuotekuvia. Sen sijaan Instagramin käyttäjät haluavat nähdä persoonallisia, raikkaita ja inspiroivia kuvia, joissa esitellään tuotteita yllättävillä tavoilla.

Hyvä idea on julkaista esimerkiksi lifestyle-kuvia, joissa verkkokaupan tuotteita käytetään arkielämässä. Tällaiset kuvat ruokkivat positiivisia mielikuvia ja motivoivat ostamaan. Voit myös hyödyntää Instagramin suosittua Tarinat-ominaisuutta ja kertoa tarinoissa yrityksesi arvoista, arjesta tai esitellä tiettyjä tuotteita.

2. Ohjaa myyntiin oikeilla keinoilla

Ohjaaminen tuotteen ostoon on Instagramissa hieman ongelmallista, koska julkaisuihin ei voi sisällyttää aktiivisia linkkejä. Profiilitietoihin voi kuitenkin lisätä klikattavan linkin verkkokauppaan. Useamman linkin lisääminen onnistuu esimerkiksi Linktree-palvelun avulla – tällöin Instagramin profiiliin lisätään linkki Linktree-sivulle, jonne puolestaan voidaan luoda lisää linkkejä verkkokaupan kannalta hyödyllisiin sisältöihin.

Yksi tehokas tapa ohjata liikennettä verkkokauppaan on hyödyntää Instagramin tarinoita, eli 24 tuntia näkyvillä pysyviä väliaikaisia julkaisuja. Tämän suositun julkaisumuodon avulla on mahdollista tavoittaa tehokkaasti käyttäjiä ja lisätä mukaan linkkejä halutuille sivuille.

Linkkien lisääminen Instagram-tarinoihin tuli kaikille mahdolliseksi vuonna 2021, kun taas sitä ennen ominaisuus oli käytössä vain yli 10 000 seuraajan tileillä. Parhaat Instagram-tarinat on myös mahdollista tallentaa yrityksen profiilisivulle Kohokohdat-osioon, jolloin niitä voidaan tarkastella myös myöhemmin.

Liikennettä voi myös ohjata verkkokauppaan lisäämällä julkaisun kommenttikenttään linkkejä tai tuotekoodeja, joilla tuotteet voi löytää verkkokaupasta. Verkkokaupan URL-osoitteen voi myös lisätä kuviin, jolloin käyttäjät voivat poimia osoitteen puhelimensa selaimeen.

3. Hyödynnä kuvakilpailuja verkkokaupan markkinoinnissa

Kuvakisat ovat oiva keino kasvattaa suosiota. Esimerkkinä Naamiaismaailman järjestämä kisa, jonka kohderyhmänä ovat abiturientit

Instagramissa kannattaa pyrkiä vuorovaikutukseen seuraajien kanssa. Kuvakilpailut ovat hyvä keino osallistaa ja sitouttaa olemassa olevaa yleisöä ja kasvattaa seuraajamääriä. Kilpailun luominen on yksinkertaista: valitse sopiva teema ja palkinto kilpailulle, luo sille oma hashtag ja levitä sanaa kilpailusta. Kuvakilpailun ansiosta saat lisää näkyvyyttä verkkokaupallesi ja tuotteillesi.

4. Opettele käyttämään hashtageja oikein

Julkaisuissa kannattaa käyttää sekä laveita että tarkkoja termejä, joiden avulla julkaisusi näytetään oikealle yleisölle. Esimerkkikuva: Mereen.fi

Hashtageilla, eli aihetunnisteilla merkityt julkaisut löytyvät Instagramin hauissa, joten tarkkaan valituilla hashtageilla saat julkaisusi juuri oikean yleisön silmien eteen. Voit myös itse tutkia, mitkä hashtagit ovat erityisen suosittuja ja mitä niistä verkkokauppasi voisi julkaisuissaan hyödyntää. Hyvä määrä on 5-10 hashtagia per julkaisu, ja julkaisuissa kannattaa hyödyntää sekä laveita että tarkkoja termejä.

5. Ylläpidä tasaista julkaisutahtia

Sopiva julkaisutahti Instagramissa riippuu yleisöstäsi. Testaile eri julkaisumääriä ja -ajankohtia löytääksesi parhaiten toimivat vaihtoehdot. Jos ajatus tasaisen julkaisutahdin ylläpitämisestä ahdistaa, voit turvautua apukeinoihin. Voit ajastaa Instagram-julkaisut esimerkiksi Later-palvelun avulla. Later ei julkaise kuvia automaattisesti, vaan muistuttaa ajastamiesi kuvien julkaisusta.

Voit lukea lisää vinkkejä Instagram-markkinointiin myös Instagramin omalta yrityksille suunnatulta sivulta. Kannattaa myös seurata Instagramin mainosmuotojen kehittymistä samaiselta sivustolta.

6. Näytä Instagram-kuviasi verkkokaupan sivuilla

Nudge esittää verkkokaupan etusivulla kuvia yrityksen Instagram-tililtä, jonne voi helposti siirtyä myös Footer-osion Instagram-painikkeen avulla.

Verkkokaupan ulkoasuteemaan on mahdollista lisätä elementti, jossa esitellään verkkokaupan Instagram-tilin kuvia tyylikkäässä muodossa. Tämä onnistuu esimerkiksi käyttämällä LightWidget-työkalua, jonka avulla kaupan ulkoasun suunnittelijan on helppoa lisätä Instagram-feedi verkkokaupan ulkoasuteemaan.

Kokeile nyt 30 päivää maksutta – aloita jo tänään!

Valitse mikä tahansa palvelupaketti ja kokeile MyCashflow-verkkokauppapalvelua maksutta nyt 30 päivän ajan! Voit vaihtaa pakettia tarpeidesi mukaan tai perua tilauksesi koska tahansa.

Valitse palvelupaketti ›