MyCashflow Kassa 🔥 MyCashflow'n sisäänrakennettu kassajärjestelmä.

Verkkokaupan perustaminen: 10 vinkkiä menestykseen

Verkkokaupan perustaminen on nykyään niin helppoa, että perustamispäätöstä ei kannata lykätä kauas tulevaisuuteen, vaan oman verkkokaupan voi avata vaikka jo tänään. Poimimme tähän blogiin 10 tärkeintä asiaa, jotka sinun kannattaa huomioida perustaessasi verkkokauppaa.

Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen: 10 vinkkiä menestykseen

Verkkokaupan perustaminen on nykyään niin helppoa, että perustamispäätöstä ei kannata lykätä kauas tulevaisuuteen, vaan oman verkkokaupan voi avata vaikka jo tänään. Poimimme tähän blogiin 10 tärkeintä asiaa, jotka sinun kannattaa huomioida perustaessasi verkkokauppaa.

Julkaistu
25.2.2021
Kategoriassa
Verkkokaupan perustaminen

1. Verkkokaupan perustaminen lähtee hyvästä ideasta

Menestyvän verkkokaupan perustaminen lähtee hyvästä liikeideasta. Ennen tositoimiin ryhtymistä kannattaa suunnitella, mitä tuotteita aiot myydä, mistä lähteistä saat myytävät tuotteet, miten aiot markkinoida kauppaasi ja millaisille asiakaskohderyhmille tulet tuotteitasi myymään. 

Ennen verkkokaupan perustamista kannattaa tehdä pienimuotoista markkinatutkimusta, tutustua olemassa oleviin verkkokauppoihin ja terävöittää mieleen oman kaupan tärkeimmät kilpailuvaltit: mitkä tekijät erottavat oman kauppasi positiivisella tavalla kilpailijoistaan? Verkkokaupan perustamisvaiheessa tarvitset kaupallesi myös osuvan nimen, joka erottaa sen kilpailijoistaan ja luo luottamusta kauppaa kohtaan. 

Vaikka verkkokaupan perustaminen onkin nykyään hyvin helppoa, jo alussa on hyvä tiedostaa, että menestyvän verkkokaupan rakentaminen vaatii silti pitkäjänteistä työtä ja kehittämismyönteistä otetta verkkokaupan ylläpitoon. Verkkokaupan aktiivinen myynti- ja markkinointityö onkin edellytys sen tulevalle menestykselle.

Tuotteet verkkokauppaan voit ostaa kumppanilta tai tuottaa itse - mahdollisuudet ovat rajattomat.

2. Mistä myytävät tuotteet omaan verkkokauppaan?

Moni verkkokauppiaaksi haluava pähkäilee varmasti saman kysymyksen parissa: mistä lähteistä myytävät tuotteet saadaan omaan verkkokauppaan? Tähän kysymykseen ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta, sillä mahdollisuudet tuotteiden hankintaan ovat lähes rajattomat.

Verkkokauppaa perustettaessa kannattaa ensin miettiä, millaisista asioista on itse kiinnostunut ja voisiko omia vahvuuksiaan hyödyntää tuotevalikoiman laadinnassa. Usein oma harrastuneisuus tiettyä aihepiiriä kohtaan auttaa tunnistamaan sellaiset tuotteet, jotka muista kotimaisista verkkokaupoista vielä puuttuvat. Myös tuotteiden laadun tarkistaminen on helpompaa, kun kauppiaalla on kunnolliset taustatiedot alalta.

Verkkokaupan tuotevalikoima voi koostua täysin itse valmistetuista tuotteista, jolloin kauppa pystyy tarjoamaan asiakkaille uniikkeja ja ainutlaatuisia tuotteita. Mikäli tämä ei kuitenkaan tule kysymykseen, verkkokauppaan pitäisi löytää tuotteita riittävän edullisesti, jotta myytäville tuotteille jää riittävästi katetta. Kotimaiset tukkurit ovat yksi mahdollinen lähde, mutta yleensä ne eivät tarjoa kilpailuetua suhteessa suuriin kotimaisiin ketjuihin.

Ulkomaisia tavarantoimittajia voi etsiä joko internetin kautta tai verkostoitumalla oman alan toimijoihin esimerkiksi messuilla. Selaamalla läpi kansainvälisten verkkosivustojen, esimerkiksi Ebayn, Alibaban ja kiinalaisen Taobaon tuotevalikoimia, saa käsityksen siitä, millaisia tuotteita niissä on tarjolla ja mihin hintaan. Kun löydät verkkkokauppaasi sopivia tavarantoimittajia, voit lähestyä heitä viestillä ja kertoa verkkokauppasi tulevista tarpeista.

Haasteena kansainvälisten verkkosivustojen tarjonnassa on se, että niiden kautta saatavat tuotteet eivät ole uniikkeja, joten samoja tuotteita saattaa löytyä myös kilpailevista kaupoista. Pääsääntönä on, että tuotteiden hankinnassa kannattaa pyrkiä niin lähelle tuotannon alkulähdettä kuin mahdollista, koska se auttaa löytämään ainutlaatuisia tuotteita ja minimoimaan eri välikäsille maksettavat palkkiot.

3. Valitsemalla verkkokauppapalvelun voit itse keskittyä olennaiseen

Verkkokauppa-alustaa valittaessa on tärkeintä miettiä, halutaanko ohjelmistoa ylläpitää itse vai luotetaanko mieluummin valmiiksi ylläpidettyyn verkkokauppapalveluun. Omalle palvelimelle asennettava verkkokauppaohjelma vaatii ylläpitäjältä teknistä osaamista esimerkiksi asennuksen ja tietoturvapäivitysten osalta. 

Ylläpidetty verkkokauppapalvelu on selkeästi helpompi ratkaisu etenkin verkkokauppaa perustavalle yritykselle, sillä tällöin voi keskittyä oman verkkokaupan ja yrityksen kehittämiseen teknisten kysymysten sijaan. Verkkokauppa-alustan vertailussa kannattaa ottaa huomioon myös verkkokaupan laajennusmahdollisuudet ja palveluun saatavilla olevat lisäpalvelut, jotta valittu alusta ei käy heti pieneksi oman verkkokaupan kasvaessa.

Kun perustat verkkokaupan MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, saat käyttöösi helppokäyttöisen, suomenkielisen hallintapaneelin, jonka kautta lisäät verkkokauppaasi tuotteita, valitset sinulle sopivat maksu- ja toimitustavat ja käsittelet verkkokauppasi tilauksia. Palvelun etuna ovat myös automaattiset ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset sekä asiantunteva suomenkielinen asiakaspalvelu, joka auttaa mielellään kaikissa verkkokauppaasi liittyvissä kysymyksissä.

Verkkokauppa mahdollistaa tuotteiden myynnin jopa maailmanlaajuisesti.

4. Pidä aloittamisen kynnys matalana – perusta verkkokauppa jo tänään

Kun olet tehnyt suunnitelman oman verkkokaupan perustamiseksi, sinulla on myytäviä tuotteita ja tiedät, millaiselle kohderyhmälle tulet niitä myymään, olet valmis ottamaan tärkeimmän askeleen ja perustamaan oman verkkokaupan. Verkkokaupan perustamisen jälkeen lisää kauppaan ensimmäiset tuotteesi, valitse kauppaasi sopivat maksu- ja toimitustavat ja testaa kauppaasi käytännössä. Kun perustoiminnot ovat kunnossa, voit kutsua ensimmäiset asiakkaat ostoksille ja matkasi verkkokauppiaana voi alkaa!

Verkkokaupan perustamiseksi ei välttämättä tarvita edes y-tunnusta, mutta käytännössä y-tunnus helpottaa mm. verkkokaupan laskutus- ja verotuskäytäntöjä. Lisäksi y-tunnus lisää asiakkaan luottamusta verkkokauppaa kohtaan. Kuluttajat asioivat mieluummin yrityksen kuin yksityishenkilön kanssa, koska kuluttajansuoja on tällöin korkeampi kuin yksityishenkilön kanssa asioitaessa. Vaikka sinulla ei olisi vielä y-tunnusta, voit silti perustaa MyCashflow-verkkokaupan ja hankkia y-tunnuksen myöhemmin.

Verkkokaupan perustaminen MyCashflow’n avulla:

1. Valitse sinulle sopivin MyCashflow-palvelupaketti ja aloita ilmainen 30 päivän kokeilujakso 

2. Täytä lomakkeelle verkkokauppasi nimi, pääkäyttäjän tiedot sekä laskutustiedot. Aktivoi tilaus sähköpostiisi saapuvan linkin avulla

3. Kun kirjaudut kaupan ylläpitoon, käy läpi käyttöönotto-opastajan vaiheet, jotka auttavat sinua alkuun ja kertovat verkkokaupan tärkeimmistä ominaisuuksista

4. Valitse verkkokauppasi ulkoasu – maksuttomat ja ylläpidetyt teemat ovat valittavissa suoraan verkkokaupan hallinnassa

5. Lisää ensimmäiset tuotteet verkkokauppaasi

6. Valitse kauppaasi sopivat maksu- ja toimitustavat

7. Testaa kauppasi toimivuus

8. Aloita verkkokaupan markkinointi kutsumalla ensimmäiset asiakkaat ostoksille

Verkkokaupan ulkoasu auttaa vahvistamaan yrityksesi brändiä ja luotettavuutta.

5. Tyylikkäällä ulkoasulla teet vaikutuksen asiakkaisiin

Verkkokaupan ulkoasu ei ole pelkkää estetiikkaa, vaan tärkeä tekijä verkkokaupan brändin vahvistajana ja asiakkaiden luottamuksen herättäjänä. MyCashflow’ssa verkkokaupan ulkoasu perustuu kulloinkin käytössä olevaan teemaan, jota voi helposti vaihtaa oman verkkokauppasi hallintapaneelista – ja näin ollen päivittää kauppasi ulkoasua vaikka sesonkien tai kampanjoiden mukaan.

MyCashflow’ssa voit valita ulkoasuksi täysin ylläpidetyn ja maksuttoman valmisteeman, kehittää ulkoasua toteuttamalla muokkauksia ladattavaan valmisteemaan tai hankkia täysin yksilöllisen, brändisi mukaisen teeman projektituotannostamme. Yksilöllisten verkkokauppateemojen lisäksi toteutamme myös pieniä teemamuutoksia juuri sinun tarpeidesi mukaisesti.

6. Priorisoi asiakaskokemus alusta alkaen

Asiakkaan luottamus verkkokauppaa kohtaan on yksi tärkeimmistä tekijöistä menestyvän kaupan taustalla. Asiakkaan on pystyttävä aina luottamaan siihen, että sivustolla esitetyt tiedot verkkokaupasta, sen tuotteista ja niiden toimituksesta pitävät täysin paikkansa ja että tilaukset toteutuvat annettujen lupausten mukaisesti.

Verkkokaupan nimi, sen taustalla olevat arvot, yritystarina, tekstien äänensävy ja visuaalinen ilme eivät siis ole toisarvoisia asioita, vaan ne vaikuttavat suuresti asiakkaiden mielikuviin ja sitä myötä ostopäätöksiin. Olennaista on myös hioa asiakkaan ostopolku mahdollisimman suoraviivaiseksi, jotta tuotteiden ostaminen olisi helppoa ja vaivatonta.

Tuotteen ominaisuuksien, hinnan ja tuotekuvauksen lisäksi lopulliseen ostopäätökseen vaikuttaa siis suurelta osin asiakaskokemuksen laatu – eli se, miten sujuvaa, turvallista ja mukavaa verkkokaupassasi on asioida. Jo verkkokauppaa perustettaessa kannattaa myös miettiä, miksi asiakas haluaisi ostaa tuotteet juuri sinun verkkokaupastasi, eikä jostain muualta. 

7. Panosta markkinointiin heti verkkokaupan perustamisen jälkeen

Vaikka verkkokaupan perustaminen onkin nykyään hyvin helppoa, jo aloittaessa on hyvä tiedostaa, että menestyvän verkkokaupan ylläpito on pitkäjänteistä työtä – erilaista kuin kivijalkamyymälän pyörittäminen, mutta pitäen sisällään myös samoja asioita. Maksavat asiakkaat eivät löydä verkkokauppaan itsestään, joten kävijäliikenteen kasvattamiseen on syytä panostaa heti alusta alkaen. Siksi myös aloittavan verkkokauppiaan on muistettava budjetoida rahaa markkinointiin.

Verkkokaupan markkinointiin soveltuvat yleisesti ottaen kaikki tutut digimarkkinoinnin keinot, kuten hakusanamainonta, hakukoneoptimointi, sähköpostimarkkinointi ja sosiaalisen median mainonta – eikä perinteisempiäkään markkinointikanavia kannata täysin unohtaa. MyCashflow’n asiakkaana kannattaa tutustua myös Tuotemainokset-palveluun, joka tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää markkinoinnissa Google Shopping-mainoksia, jotka näyttävät mainostettavan tuotteen kuvan, nimen ja hinnan visuaalisessa muodossa Googlen hakusivulla ja mainosverkostoissa. Kampanjoiden hallinta onnistuu suoraan kauppasi hallintapaneelista.

Verkkokaupan kävijämäärien kasvattamiseen on monia keinoja, mutta pitkässä juoksussa vasta asiakassuhteisiin panostaminen ja markkinoinnin ylläpitäminen luovat toiminnalle tarvittavaa jatkuvuutta. Jotta markkinoinnin aloittaminen ja sen kehittäminen olisi mahdollisimman sujuvaa, olemme koonneet tärkeimmät vinkit markkinoinnin oppaaseen, jonka voit ladata ilmaiseksi sivuiltamme.

Verkkokauppa ei ole koskaan valmis - omaksumalla jatkuvan kehittämisen periaatteen voit menestyä

8. Jatkuvan kehittämisen periaate on verkkokaupan menestyksen salaisuus

Kun olet perustanut oman verkkokaupan, olet ottanut tärkeimmän askeleen matkallasi verkkokauppiaana. Verkkokaupan ylläpidossa kannattaa hyväksyä epätäydellisyys ja omaksua jatkuvan kehittämisen periaate – verkkokauppa ei ole koskaan täysin valmis, joten kauppaa kannattaa kehittää jatkuvan testauksen avulla koko ajan lisää. Olennainen osa menestyvää verkkokaupankäyntiä on myös oman osaamisen jatkuva kehittäminen ja dataan perustuvan tiedon hyödyntäminen verkkokaupan kehityksessä.

Verkkokaupan tuotevalikoimaa, asiakaspalvelua ja toiminnallisuuksia voi kehittää keräämällä palautetta asiakkailta ja testaamalla uusia toimintoja käytännössä. Analytiikan, asiakasdatan ja asiakaspalautteiden kautta verkkokaupan toiminnasta saadaan jatkuvasti arvokasta tietoa, josta on suuri apu verkkokaupan kehitystyössä. 

9. Koulutukset ja kurssit auttavat kehittymään verkkokaupan mestariksi 

Verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitoon on olemassa lukuisia erilaisia kursseja ja koulutuksia, joista on paljon apua verkkokaupan pyörittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Koulutusten avulla voit joustavasti ja paikasta riippumatta kehittää osaamistasi verkkokaupankäynnistä ja MyCashflow-verkkokauppapalvelun monipuolisista ominaisuuksista. 

Asiakkaillemme maksuttomissa verkkokaupan startti- ja jatkokoulutuksissa käydään läpi tärkeimpiä asioita verkkokaupan kehittämiseen liittyen. Muissa järjestämissämme koulutuksissa opit hyödyllisiä taitoja esimerkiksi digimainonnasta, sisällöntuotannosta, hakukoneoptimoinnista ja sosiaalisen median hyödyntämisestä verkkokauppasi markkinoinnissa. Tutustu suosittuihin verkkokauppakoulutuksiin sivuillamme. 

10. Me autamme sinua menestymään verkkokauppiaana

Kun perustat verkkokaupan MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, et joudu ratkomaan eteen tulevia ongelmia yksin, vaan olemme aina tukenasi. Me MyCashflow’ssa haluamme nähdä asiakkaidemme verkkokauppojen menestystarinoita ja teemme päivittäin töitä sen eteen, että ne tulevat mahdollisiksi – olipa kyse sitten omaa unelmaan tavoittelevasta itsensä työllistäjästä tai kansainvälistä kasvua hakevasta verkkokaupasta. Kun eteesi tulee kysymyksiä, asiantunteva suomenkielinen asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa verkkokauppaasi liittyvissä asioissa.


Perusta verkkokauppa:
MyCashflow on kokonaisvaltainen verkkokauppapalvelu, joka auttaa asiakkaitaan menestymään verkkokauppiaana. Palvelu sisältää kaiken, mitä verkkokaupan perustamiseen ja menestyvän verkkoliiketoiminnan kehittämiseen tarvitset. MyCashflow-verkkokauppapalveluun sisältyvät kattavat ohjeet ja suomenkielinen asiakaspalvelu, josta saat aina apua verkkokaupan ylläpitoon ja kehittämiseen. Hyödynnä 30 päivän ilmainen kokeilujakso ja perusta verkkokauppa jo tänään.

Haluatko oppia lisää verkkokaupan perustamisesta?
Verkkokaupan perustajan opas tarjoaa hyödyllistä perustietoa kaikille verkkokauppaa suunnitteleville ja verkkokauppaansa kehittäville yrityksille. Oppaasta löydät tietoa verkkokaupankäynnin kehityksestä Suomessa, käytännön ohjeita verkkokaupan perustamiseen ja työkaluja menestyvän verkkoliiketoiminnan rakentamiseen. Tämän oppaan avulla opit kehittämään verkkokaupastasi entistä houkuttelevamman ja paremman ostopaikan.

Mitä ottaa huomioon verkkokaupan perustamisessa?
Tällä sivulla kerromme, mitä kaikkea oman verkkokaupan perustamisessa kannattaa ottaa huomioon – aina verkkokauppa-alustan vertailusta kaupankäynnin kehittämiseen saakka.

Kokeile nyt 30 päivää maksutta – aloita jo tänään!

Valitse mikä tahansa palvelupaketti ja kokeile MyCashflow-verkkokauppapalvelua maksutta nyt 30 päivän ajan! Voit vaihtaa pakettia tarpeidesi mukaan tai perua tilauksesi koska tahansa.

Valitse palvelupaketti ›