MyCashflow Kassa 🔥 MyCashflow'n sisäänrakennettu kassajärjestelmä.

Verkkokaupan perustaminen – näin menestyt

Menestyvän verkkokaupan perustaminen alkaa hyvästä suunnitelmasta.

Tällä sivulla kerromme, mitä kaikkea oman verkkokaupan perustamisessa kannattaa ottaa huomioon – aina verkkokauppa-alustan vertailusta kaupankäynnin kehittämiseen saakka.

Verkkokaupan perustaminen onnistuu helposti MyCashflow'n teemoilla

Verkkokaupan perustaminen onnistuu helposti

1. Verkkokaupan perustaminen on nopeaa ja vaivatonta

Verkkokaupan perustaminen on nykyaikaisilla verkkokauppa-alustoilla helppoa ja nopeaa, sillä halutessaan verkkokaupan saa auki vaikka tunnissa. Esimerkiksi MyCashflow’n verkkokauppapalvelu on suunniteltu niin, että myös aloittelevan yrittäjän on helppo perustaa verkkokauppa ilman että perusasioiden opetteluun menee liikaa aikaa.

2. Tee suunnitelma verkkokauppaasi varten

Menestyvän verkkokaupan perustaminen alkaa hyvästä suunnitelmasta. Ennen tositoimiin ryhtymistä on mietittävä, mitä tuotteita aiot myydä ja kenelle. Verkkokauppaa perustettaessa kannattaa myös terävöittää mieleen oman kaupan tärkeimmät kilpailuvaltit: mitkä tekijät erottavat kaupan positiivisella tavalla kilpailijoistaan?

3. Alkuun pääseminen on tärkeintä

Koska verkkokaupan perustaminen etenkin ylläpidettyjen palvelujen avulla onnistuu nykyään niin helposti, aloituspäätöstä ei kannata lykätä turhan mittavien suunnitelmien taakse. Verkkokauppa ei ole koskaan täysin valmis, joten sitä kannattaa kehittää jatkuvan testauksen avulla koko ajan lisää. Analytiikan, asiakasdatan ja asiakaspalautteiden kautta muutoksista saadaan saman tien arvokasta tietoa, jota voidaan hyödyntää verkkokaupan kehitystyössä.

4. Verkkokaupan voi perustaa myös ilman teknistä osaamista

Voit aloittaa verkkokaupan perustamisen tyhjästä, ilman aikaisempaa teknistä osaamista vastaavien ohjelmistojen ylläpidosta. Jo aloittaessa on silti hyvä tiedostaa, että menestyvän verkkokaupan ylläpito on pitkäjänteistä työtä – erilaista kuin kivijalkamyymälän pyörittäminen, mutta pitäen sisällään myös samoja asioita. Verkkokaupan aktiivinen myynti- ja markkinointityö onkin edellytys sen tulevalle menestykselle.

Verkkokaupan perustaminen käy helposti MyCashflow'n avulla

Verkkokaupan perustaminen alustan vai palvelun avulla? 

Sopivan verkkokauppa-alustan valinta riippuu kauppaa harkitsevan yrityksen omista tarpeista ja resursseista. Verkkokauppaa perustettaessa tärkeintä on miettiä, halutaanko ohjelmistoa ylläpitää itse vai luotetaanko mieluummin valmiiksi ylläpidettyyn verkkokauppapalveluun.

MyCashflow'n verkkokauppa-alusta on helppo ratkaisu verkkokaupan perustamiseen

Omalle palvelimelle asennettava verkkokauppaohjelma vaatii ylläpitäjältä teknistä osaamista esimerkiksi asennuksen ja tietoturvapäivitysten osalta. Toisaalta omalle palvelimelle asennettavaan ohjelmistoon voi tarvittaessa tehdä suuriakin räätälöintejä.

Ylläpidetty verkkokauppapalvelu on selkeästi helpompi ratkaisu varsinkin verkkokauppaa perustavalle yritykselle, sillä tällöin yritys voi keskittyä oman verkkokauppansa ja yrityksensä kehittämiseen teknisten murheiden sijaan. Myös ylläpidetyissä palveluissa voi olla mahdollista siirtää kauppa omalle dedikoidulle palvelimelle kaupankäynnin kasvaessa.

Verkkokauppiaiden kokemuksia lueskellessa ja ohjelmistoja vertailtaessa kannattaa ottaa huomioon myös laajennusmahdollisuudet ja esimerkiksi palveluun saatavilla olevat lisäpalvelut, jotta valittu ratkaisu ei käy heti pieneksi. Ylläpidettyjä palveluja vertailtaessa on huomioitava lisäksi ohjelmiston kehitys ja ominaisuuksien sopivuus omiin tarpeisiin.

MyCashflow on täysin ylläpidetty verkkokauppapalvelu, jossa ohjelmistopäivitykset otetaan käyttöön automaattisesti ilman ylimääräisiä toimenpiteitä. Päivitykset tuovat mukanaan uusia palveluja, ominaisuuksia ja toimintoja sekä parannuksia kaupan toimintavarmuuteen, suorituskykyyn ja tietoturvaan. Ohjelmisto sisältää myös lukuisia valmiita integraatioita eri palveluihin sekä WebHooks- ja API-laajennukset, joiden avulla verkkokaupan voi yhdistää muihin järjestelmiin.
MyCashflow'n monipuoliset verkkokaupan oppaat

Perusta verkkokauppa: näin pääset alkuun

Kun olet tehnyt suunnitelman oman verkkokaupan perustamiseksi, sinulla on myytäviä tuotteita ja tiedät, millaiselle kohderyhmälle tulet niitä myymään, olet valmis ottamaan tärkeimmän askeleen ja perustamaan verkkokaupan. Verkkokaupan perustamisen jälkeen lisää kauppaan ensimmäiset tuotteesi, valitse kauppaasi sopivat maksu- ja toimitustavat ja testaa kauppaasi käytännössä. Kun perustoiminnot ovat kunnossa, voit kutsua ensimmäiset asiakkaat ostoksille upouuteen verkkokauppasi.

Kun perustat verkkokaupan MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, saat käyttöösi helppokäyttöisen, suomenkielisen hallintapaneelin, jonka kautta lisäät verkkokauppaasi tuotteita, valitset sinulle sopivat maksu- ja toimitustavat ja käsittelet verkkokauppasi tilauksia. Palvelun etuna ovat myös automaattiset ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset sekä asiantunteva suomenkielinen asiakaspalvelu, joka auttaa mielellään kaikissa verkkokauppaasi liittyvissä kysymyksissä.

Verkkokaupan perustamisen tärkeimmät vaiheet:

 1. Siirry verkkokauppapalveluun osoitteeseen https://www.mycashflow.fi/
 2. Klikkaa etusivulta “Katso palvelupaketit”, valitse sinulle sopivin palvelupaketti ja aloita ilmainen 30 päivän kokeilujakso
 3. Täytä lomakkeelle verkkokaupan nimi, pääkäyttäjän tiedot sekä laskutustiedot. Aktivoi tilaus sähköpostiisi saapuvan linkin avulla
 4. Kun kirjaudut kaupan ylläpitoon, käy läpi käyttöönotto-opastajan vaiheet, jotka auttavat sinua alkuun ja kertovat verkkokaupan tärkeimmistä ominaisuuksista
MyCashflow'n avulla perustat verkkokaupan nopeasti
MyCashflow'n avulla perustat verkkokaupan nopeasti

Verkkokaupan käyttöönotto: ensimmäiset vaiheet verkkokaupan perustamisen jälkeen

Verkkokaupan käyttöönotto MyCashflow-verkkokauppapalvelussa on suunniteltu nopeaksi ja suoraviivaiseksi, jotta kaupankäynnin saa aloitettua vaikka samantien. Verkkokaupan perustamisen jälkeen näet oman kauppasi hallintatyökalussa listan vaiheista, joita seuraamalla saat kaiken tarvittavan valmiiksi kaupan julkaisua varten.

 1. Lisää ensimmäiset myytävät tuotteet verkkokauppaasi
 2. Luo verkkokaupan tuotteille sopivat tuoteryhmät
 3. Valitse verkkokaupalle haluamasi ulkoasu
 4. Aseta kaupan yleiset asetukset
 5. Valitse kauppaasi sopivat maksutavat
 6. Määritä haluamasi toimitustavat
 7. Testaa kauppasi toimivuus
 8. Aloita verkkokaupan markkinointi kutsumalla ensimmäiset asiakkaat ostoksille

Tarkemmat ohjeet verkkokaupan käyttöönottoon löydät MyCashflow’n rakentajan työkirjasta. Voit myös osallistua MyCashflow’n ilmaisiin verkkokauppakoulutuksiin, joissa käydään läpi verkkokaupan käyttöönottoa, rakentamista ja markkinointia.

MyCashflow'n palvelupaketit soveltuvat moneen tarpeeseen – aina pienen valikoiman verkkokaupoista suurempiin, kansainvälisiin verkkokauppohin saakka. Palvelu on kuukausiveloitteinen, hinta alkaen 49 €/kk + alv. Kaikissa palvelupaketeissa on ilmainen 30 päivän ilmainen kokeilujakso ja paketin vaihtaminen onnistuu koska tahansa verkkokaupan hallinnassa. Helpon skaalautuvuuden ansiosta voit siis päivittää suurempaan palvelupakettiin verkkokauppasi kasvaessa.
 
Vaativamman verkkokaupan tarpeisiin on tarjolla MyCashflow Enterprise. Palvelupaketti sisältää asiakkaan verkkokaupalle omistetut virtuaaliset tietokantapalvelimet, joiden avulla suuremmankin liikenteen verkkokauppa pyörii jouhevasti – myös kävijäpiikkien aikana.

Usein kysytyt kysymykset

Miten perustan verkkokaupan?

Verkkokaupan perustaminen onnistuu kätevästi suomenkielisen MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, jossa voit perustaa verkkokaupan ilman ohjelmointitaitoja ja aikaisempaa teknistä osaamista. Valitse sinulle sopivin palvelupaketti, rekisteröidy palveluun ja seuraa ohjeita verkkokaupan perustamiseksi. Kun olet valinnut verkkokauppaasi sopivan ulkoasun, lisää ensimmäiset tuotteet myyntiin, valitse sopivat maksu- ja toimitustavat ja julkaise verkkokauppa. Näin helppoa se on!

Voinko siirtää verkkokauppani MyCashflow’n verkkokauppa-alustalle?

Kyllä, verkkokaupan siirto MyCashflow’hun onnistuu kaikilta tunnetuimmilta verkkokauppa-alustoilta (esim. Shopify, Vilkas, Magento, WooCommerce). Siirrämme palveluna tarvittavat tiedot vanhalta verkkokauppa-alustalta MyCashflow’hun – ilman, että sinun tarvitsee huolehtia teknisistä seikoista. Lue lisää: verkkokaupan siirto MyCashflow’hun.

Kuinka paljon verkkokaupan perustaminen maksaa?

Verkkokaupan perustamisen hinta riippuu käyttämästäsi alustasta. MyCashflow-verkkokauppapalvelussa käytössä oleva kuukausi- tai vuosilaskutus tarjoaa verkkokaupan ylläpitäjälle kaikki tarvittavat ominaisuudet verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitoon. Aloitteleville verkkokauppiaille sopiva Basic-palvelupaketti maksaa 49 euroa/kk ja verkkokauppasi kasvaessa voit vaihtaa isompaan palvelupakettiin helposti oman kaupan hallintapaneelista.

Voiko verkkokaupan perustaa ilmaiseksi?

Kyllä, verkkokaupan voi perustaa myös ilmaiseksi (0 euroa). MyCashflow-verkkokauppapalvelun kaikissa palvelupaketeissa on tarjolla 30 päivän ilmainen kokeilujakso, jonka aikana voit tutustua ohjelmistoon, sen ominaisuuksiin ja verkkokaupan ylläpitoon täysin ilman riskiä. Mikäli et halua jatkaa tämän jälkeen, voit perua tilauksesi kokeilujakson aikana oman verkkokauppasi hallinnasta.

Kuinka nopeasti verkkokaupan perustaminen onnistuu?

Nykyaikaisilla verkkokauppa-alustoilla verkkokaupan perustaminen onnistuu hyvin nopeasti, sillä  halutessasi saat uuden verkkokaupan auki vaikka tunnissa. Helppokäyttöinen ja intuitiivinen MyCashflow-verkkokauppapalvelu on suunniteltu siten, että verkkokaupan avaaminen onnistuu myös ilman aikaisempaa teknistä osaamista, joten palvelu sopii erinomaisesti myös aloittaville verkkokauppiaille. 

Mitä tuotteita verkkokaupassa voi myydä?

Kivijalkamyymälöihin verrattuna verkkokaupan etuna on sen monipuolisuus, sillä verkkokaupassa on mahdollista myydä sekä fyysisiä että digitaalisia tuotteita ja palveluita lähes laidasta laitaan. Pääsääntöisesti lähes kaikki tuotteet soveltuvat myytäväksi verkkokauppaan ja kaupan asiakkaina voivat olla sekä kuluttajat että b2b-asiakkaat. Ks. myös kohta verkkokaupan perustamisen luvat.

Voinko perustaa verkkokaupan ilman y-tunnusta?

Verkkokaupan perustamiseksi ei välttämättä tarvita y-tunnusta, mutta käytännössä y-tunnus helpottaa huomattavasti muun muassa verkkokaupan laskutus- ja verotuskäytäntöjä. Lisäksi on hyvä muistaa, että y-tunnus lisää asiakkaan luottamusta verkkokauppaa kohtaan. Kuluttajat asioivat mieluummin yrityksen kuin yksityishenkilön kanssa, koska kuluttajansuoja on tällöin korkeampi kuin yksityishenkilön kanssa asioitaessa. 

Voinko yhdistää verkkokaupan ja kivijalkamyymälän?

Kyllä, verkkokaupan ja myymälän yhdistäminen onnistuu nykyään varsin helposti. Jos yritykselläsi on verkkokaupan lisäksi kivijalkamyymälä, sinun voi olla hyödyllistä panostaa kassajärjestelmään, jonka saa integroitua verkkokauppaasi. Kassajärjestelmän integrointi kannattaa erityisesti silloin, kun verkkokauppa ja myymälä käyttävät samaa varastoa. Näin saat myymälän myynnit näkymään verkkokaupan järjestelmässä. MyCashflow’n verkkokauppapalveluun on mahdollista integroida kassajärjestelmä useamman ulkoisen palvelun välityksellä.

Verkkokaupan perustamisen luvat?

Suomessa voi useimmissa tapauksissa harjoittaa verkkoliiketoimintaa ilman erityistä toimilupaa. Tyypillisiä luvanvaraisia toimijoita ovat elintarvikeliikkeet, terveyspalvelut sekä finanssialan toimiijat. Jos et ole varma yritystoimintasi luvanvaraisuudesta, voit käydä tarkistamassa asian esimerkiksi paikallisesta aluehallintovirastosta. Toimiluvan hakemiseen tarvitset useimmissa tapauksissa perustetun yrityksen ja y-tunnukset.

Suosituin suomalainen verkkokauppa-alusta?

MyCashflow on yksi suosituimpia kotimaisia verkkokauppa-alustoja, jolla on jo yli 2 000 tyytyväistä asiakasta ympäri Suomen. MyCashflow’n vahvuutena on palvelun helppokäyttöisyys, asiantunteva ja välittävä suomenkielinen asiakaspalvelu sekä laajat muokkausmahdollisuudet. MyCashflow’n palvelupaketit on suunniteltu niin, että verkkokauppasi kasvaessa voit päivittää verkkokauppasi ominaisuuksia vaihtamalla isompaan palvelupakettiin.

Kurssit ja koulutukset verkkokaupan perustamiseen?

Verkkokaupan perustamiseen on olemassa lukuisia erilaisia kursseja ja koulutuksia, jotka auttavat verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitoon liittyvissä kysymyksissä. Esimerkiksi MyCashflow-verkkokauppapalvelu tarjoaa verkkokaupan startti- ja jatkokoulutuksia, joissa käydään läpi tärkeimpiä asioita verkkokaupan kehittämiseen liittyen. Tutustu suosittuihin koulutuksiimme osoitteessa https://koulutukset.mycashflow.fi/.

Kokeile nyt 30 päivää maksutta – aloita jo tänään!

Valitse mikä tahansa palvelupaketti ja kokeile MyCashflow-verkkokauppapalvelua maksutta nyt 30 päivän ajan! Voit vaihtaa pakettia tarpeidesi mukaan tai perua tilauksesi koska tahansa.

Valitse palvelupaketti

Jätä yhteydenottopyyntö

Voit jättää myynnillemme yhteydenottopyynnön täyttämällä ohessa olevan lomakkeen. Tavoitat meidät arkisin klo 9:00–15:00 myös puhelimitse numerosta 020 741 7671.

Thank you! Your message has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.